Skodvin Montessoriskule

Skodvin Montessoriskule
Skodvin Skulemusikk
Skodvin Skulemusikk

Hundvin Bygdelag

Hundvin Bygdelag

Ungdomslaget Nybrot

U.L Nybrot

Konglevoll Bedehus

Hundvingrend Sanitetsforening

 

 

 
 
[ Legg inn arrangement ]

Arkivside og medlemsinfo for SSM; Login HER

 

Initiativtakarar:
Foreldrerådet ved Skodvin Skule. Det var eit sterkt ynskje om korps i bygda, spesielt i samband med 17. mai. Instrument vart bestilte, og instruksjon kom i gang fra hausten 1976. 17. mai 1977 var korpset med i folketoget, og spela utanfor ungdomshuset.
Det var stor stas for bygda å få eige korps på 17. mai.
 
Føremål:

I vedtektene til korpset står følgjande om føremål:
Skodvin Skulemusikk har som føremål å fremje interesse for, og utøving av musikk mellom medlemene, og medverke til utvikling av sunne interesser og godt venskap.

Korpset skal drive opplæring av musikantar og aspirantar, for å auke den musikalske forståing og styrkje kameratskap og samhald i korpset.
SSM er med i Norges Musikkorps Forbund; NMF Hordaland. Styremedlemmer fra SSM har ofte engasjert seg videre NMF verv og andre tillitsverv.

Frå NM for skulekorps i Stavangeer 2001. Skodvin skulemusikk vann 2. divisjon.

 
Dirigentar:

Første dirigent: Sondre Lindås.
Etter litt opp og ned med både dirigentar og musikantar vart det tatt kontakt med Knut Harald Rydland, og 13. oktober 1978 hadde han si første økt som dirigent for SSM. Sidan har han vore korpset sin faste dirigent, kun avbrote av eitt års permisjon. Han studerte då ved Griegakademiet. Dette året, sesongen 94/95, var Knut Atle Johannessen dirigent. Sommeren 2009 takket Knut Harald for seg etter 31 år som dirigent for Skodvin Skulemusikk. Knut Harald har vært en av dem som har bidratt sterkt til det levende skulekorps miljøet i Lindås Kommune. Og mange av Skodvin musikantene har fortsatt å spille i Eikanger Bjørsvik, Oster, Manger og Lindås.

Ny dirigent for Skodvin er Henning Anundsen som selv spiller i Eikanger Bjørsvik.

 
Mange gode plasseringar:
1. april 2001 feira korpset dei første 25 år. I korpset har alltid det musikalske vore prioritert. Heilt sidan 1982 har SSM deltatt i NM-finalen for skolekorps. I 1986 vann korpset 1.divisjon for brasskorps. I 2001 vann korpset 2. divisjon, og i 2008 vant dei igjen 2.divisjon. I 2010 fikk me ein flott 3.dje plass i 2. divisjon (sjå bilete under). Skodvin har også vore med i Nordisk Mesterskap ein gong (og vant), samt tre gonger i EM for skole- og ungdomskorps, med 2. plass som beste resultat. Skodvin har i alle år vore blandt dei beste skulekorpsa i landet.
 

Det vanka brus, is og roser, då norgesmeistarane kom heim att.

 
Stor dugnadsånd:

Dugnad er det som alltid har finansiert verksemda til korpset. Korpset har eiga støtteforening, som tek seg av alle typar serveringsoppdrag, frå konfirmasjon og bryllaup, til julebord og andre festar. Dei fleste av desse skjer i ungdomshuset ”Dalheim”.
Korpset har også sin faste juleaksjon med salg av julekalender til bygdefolket. Vi har også ein basar kvart år, denne vert vanlegvis arrangert i februar.
I sesongen 2009/2010 har korpset 29 musikanter og 11 aspiranter :)

Skodvin skulemusikk påtar seg serveringsoppdrag og det er bare å gi beskjed om behov. Se ellers linken HER for litt informasjon om dette og tilbakemelding om hva Skodvin skulemusikk kan utrette.

 

Laurdag 19.juni 2010 var det NM for skolekorps i Stavanger. Skodvin skulemusikk fikk 3.dje plass i 2.divisjon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skodvin skulemusikk var helga 25-27 sept.2009 i Kinsarvik og hadde seminar med den nye dirigenten sin, Henning Anundsen. Det vart ei fin helg med mykje flott øving, bading i utebaseng og i boblebad, masse god mat, og sjølvsagt leik og sosialt om kvelden. Det er blitt ein 'god tone' mellom musikantar og nye-dirigenten. Velkommen til Henning !

 

 

 

 

Styret 2014-2015 Sist oppdatert 06.11.14
 
Kjellaug Seljelid Feste, leiar : Kjese@statoil.com Tlf.: 48 08 01 55
Monica Rydland, nestleiar  
Kjellrun Heggernes, Kasserer  
Gunnhild Eldevik Solberg, Skriver  

Monica Vabø Reigstad, styremedlem

 
Manuela Springer, varamedlem  
Hege Jektvik, varamedlem